Čtvrtek 27. června 2024, svátek má Ladislav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Lehečka smutní. Kvůli zranění přijde také o Wimbledon a olympijské hry

Jiří Lehečka se loučí s turnajem v Madridu poté, co kvůli zranění zad skrečoval semifinále. foto: Reuters

Od začátku května, kdy odstoupil ze semifinále turnaje v Madridu, nehraje a je jisté, že v nejbližší době se na kurty nevrátí. Nejlepší český tenista Jiří Lehečka po únavové zlomenině obratle vynechá také Wimbledon a olympijské hry v Paříži. Dvaadvacetiletý vítěz letošního turnaje ATP v Adelaide ve středu uvedl, že jeho tělo stále není připravené.
  22:07

„Dnes byla uzávěrka nominace na olympijské hry a já se jich bohužel nezúčastním. Jsem z toho smutný,“ napsal Lehečka na Instagramu. Po Roland Garros přijde také o nejslavnější turnaj na trávě Wimbledon, kde loni nedohrál osmifinále. I tehdy ho zradilo zdraví.

Nyní navíc vzdal i naději startovat na pařížské olympiádě, na kterou by se ze světového pořadí v pohodě kvalifikoval.

„Udělal jsem všechno pro to, abych měl šanci hrát, ale moje tělo stále není připraveno soutěžit na nejvyšší úrovni. Doufám, že se brzy uvidíme na kurtu,“ dodal 25. tenista žebříčku.

Na svém zatím posledním turnaji v Madridu Lehečka vyřadil například držitele 22 grandslamových titulů Španěla Rafaela Nadala a poprvé se na akci kategorie Masters dostal do semifinále. Boj o finále vzdal po šesti gamech.

Následně se potvrdilo podezření na únavovou zlomeninu bederního obratle, což je záludné zranění, které vyžaduje dlouhou rekonvalescenci.

A 22letý český talent to nyní se smutkem poznává.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!