Čtvrtek 27. června 2024, svátek má Ladislav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Lukáš Bauer sahá po zlatu

Sport

  12:36aktualizováno  13:35
LIBEREC - Česká lyžařská jednička Lukáš Bauer bojuje o medaili z mistrovství světa. Běh na 15 kilometrů klasickou technikou je z českého hlediska jedním z nejsledovanějších závodů libereckého šampionátu, neboť je jeho výstavní disciplínou, ve které již letoš triumfoval v Otepää. ZÁVOD SLEDUJEME ON-LINE. Jede se distančním způsobem.

Český běžec na lyžích Lukáš Bauer. foto: Luboš PavlíčekČTK

Lukáš Bauer začal závod skvěle a od prvního mezičasu se ujal vedení, které si udržoval i po polovině závodu. Poté sice lehce strácel, ale stále si udržoval vedení.

SLEDUJTE ON-LINE ZDE!

Bauer má stříbrnou medaili z olympijských her v Turíně a ve Světovém poháru tento závod v kariéře vyhrál celkem pětkrát, stejně často byl na stříbrné pozici. Jen medaili z mistrovství světa ještě nemá. "Není nic lepšího než získat medaili před domácím publikem. Motivuje mě to," prohlásil Bauer, kterého od poloviny prosince sužovaly zdravotní problémy, nyní je už ale stoprocentně zdravý.


Kontinuální on-line z MS sledujte ZDE


Kvalifikace skokanů se přesunula na sobotu, dnes odpoledne místo nich budou závodit sdruženáři. Skokanská část jejich čtvrteční soutěže totiž byla kvůli špatnému počasí odložena. Závod má nejlépe rozjetý Američan Todd Lodwick, který vyhrál běžeckou část před Němcem Tinem Edelmannem a svým krajanem Billem Demongem. Nejlepšího výsledku z českých reprezentantů dosáhl Miroslav Dvořák, který za vítězem zaostal o 11,8 vteřiny a zatím mu patří čtrnáctá pozice.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!