Úterý 2. července 2024, svátek má Patricie
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Nenáviděný Lébl byl odvolán, volejbalový svaz povede bývalý trenér Haník

Sport

  12:48
PRAHA - Zdeněk Haník se stal novým předsedou Českého volejbalového svazu. Výbor ČVS na dnešním zasedání odvolal z funkce Antonína Lébla a do čela svazu následně zvolil bývalého trenéra mužské reprezentace Haníka.

Zdeněk Haník. foto: ČTK

Z 51 členů výboru, přítomných na jednání v Praze, hlasovalo 32 pro Léblovo odvolání, 17 bylo proti a dva se zdrželi. Při volbě nového předsedy pak Haník dostal 35 hlasů. Nespokojenci ve výboru ČVS Léblovi dlouhodobě vyčítali zejména autoritativní rozhodování, obcházení nejvyšších orgánů svazu a neprůhledné nakládání se sponzorskými penězi.

Na loňské volební konferenci Lébl porazil protikandidáta Františka Kopeckého poměrem hlasů 27:25. K jeho těsnému znovuzvolení tehdy přispěl svým hlasem i Haník, rok nato však už označil nastalou situaci za neudržitelnou.

Lébl, jenž vedl ČVS od roku 2005, už dříve prohlásil, že byl loni zvolen na řádné čtyřleté období a jakákoli změna ve vedení svazu by byla násilnou akcí, která by mohla vážně ohrozit i české spolupořadatelství mužského ME 2011.

Podle výkladu svazové legislativní komise by byla jediným právně nenapadnutelným řešením mimořádná konference, kterou Lébl navrhl svolat na květen 2012.

Autor:

Rozdáváme kapky pro spokojená bříška ZDARMA
Rozdáváme kapky pro spokojená bříška ZDARMA

Hledáme 40 maminek, které s námi otestují probiotické kapky Kendamil. Tyto kapky jsou speciálně navrženy pro péči o střevní mikroflóru vašich...