Sobota 29. června 2024, svátek má Petr, Pavel
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Djokovič prý bude hrát Wimbledon jen když bude cítit, že má šanci uspět

Novak Djokovič během tréninku ve wimbledonském areálu. foto: AP

Srbský tenista Novak Djokovič pokračuje necelé tři týdny po operaci kolena v přípravě na Wimbledon, na londýnské trávě ale bude startovat jen tehdy, pokud bude mít šanci na úspěch. Druhý hráč světového žebříčku a vítěz 24 grandslamových turnajů to řekl BBC s tím, že rekonvalescence zatím probíhá podle plánu. Wimbledon, kde by měl Djokovič obhajovat loňskou finálovou účast, začne v pondělí.
  10:55

„Nepřijel jsem do Wimbledonu odehrát jen pár kol. Pokud budu vědět, že mohu hrát skoro na své maximum, nebo na úplné maximum, tak budu hrát. A pokud ne, dám šanci někomu jinému,“ uvedl Djokovič.

Sedmatřicetiletý rodák z Bělehradu si poranil pravé koleno v osmifinále Roland Garros proti Argentinci Franciscu Cerúndolovi. Následně z turnaje, kde obhajoval titul, odstoupil a absolvoval operaci menisku.

„Rehabilitace pokračuje každý den správným směrem a je to zase o pár procent lepší a lepší. To je něco, co mi dodává naději a povzbuzuje mě, abych pokračoval. Beru věci postupně. Ještě netlačím na sto procent, ale věřím, že to v příštích dnech přijde,“ podotkl Djokovič.

Srbský tenista, který v sezoně čeká na první titul, může uspět ve Wimbledonu poosmé. Cílí také na rekordní 25. grandslamový triumf, díky němuž by se osamostatnil v čele historického žebříčku před Australankou Margaret Courtovou. Vloni vyhrál tři grandslamy, neuspěl právě jen ve Wimbledonu, kde ho ve finále porazil Španěl Carlos Alcaraz.

Autoři: ,