Sobota 29. června 2024, svátek má Petr, Pavel
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Djokovič je po operaci. K brzkému návratu ho žene touha bojovat se špičkou

Novak Djokovič se raduje z postupu do osmifinále Roland Garros. foto: Reuters

Srbský tenista Novak Djokovič má za sebou úspěšnou operaci menisku v pravém kolenu, kvůli němuž odstoupil z probíhajícího Roland Garros. Vítěz rekordních 24 grandslamů věří, že se co nejdříve vrátí na kurty.
  12:24

Sedmatřicetiletý Djokovič se zranil v osmifinále, které sice zvládl, ale následující den po výsledcích magnetické rezonance z turnaje odstoupil. Přišel tak o šanci obhájit v Paříži titul a také o první místo ve světovém žebříčku, kam se posunul Ital Jannik Sinner.

„Kvůli zranění menisku jsem musel udělat několik nepříjemných rozhodnutí. Pořád se s tím snažím vyrovnat, ale s radostí vám můžu oznámit, že operace proběhla v pořádku,“ napsal Djokovič na instagramu. „Teď udělám všechno pro to, abych se k hraní vrátil co nejdříve,“ dodal. „Moje láska ke sportu je silná a dál mě pohání touha bojovat na nejvyšší úrovni.“

Djokovič zatím neprožívá vydařený rok a nezískal ještě ani jeden titul. Navíc mu hrozí, že kvůli zranění přijde o Wimbledon, který se uskuteční od 1. do 14. července. A také o olympijský turnaj v Paříži, jenž je na programu od 27. července do 4. srpna.

Autoři: ,