Čtvrtek 27. června 2024, svátek má Ladislav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Olesz opět rozesmutnil Jágra a spol.

Sport

  10:24
NEW YORK - Ani ve čtvrtém zápase NHL za sebou nedokázali hokejisté New Yorku Rangers zvítězit. Tentokrát se velkou měrou na jejich porážce podílel český útočník Rostislav Olesz z Floridy.

Rostislav Olesz (vlevo) se raduje z gólu. foto: AFP

Po dvou třetinách čtvrtečního zápasu na Floridě přitom Jezdci vedli 2:0 po asistencích Karla Rachůnka, Jaromíra Jágra a Petra Průchy. Panteři ale v poslední části vývoj utkání otočili a velkou měrou se na tom podílel právě Rostislav Olesz.

Český útočník nejprve nahrál na branku Chrise Grattona, vítězný gól na 3:2 dal sám a byl zvolen třetí hvězdou duelu. Zaznamenal tak již třetí branku během tří zápasů.

"Měli jsme utkání ve svých rukou. Ale když se nedaří, tak přijde i taková prohra," litoval promarněného náskoku obránce Rangers Darius Kasparaitis. "V třetí třetině jsme vypadli ze hry. Zaspali jsme a během šesti sedmi minut vyrobili několik chyb, které nás stály vítězství," popsal klíčové okamžiky brankář Jezdců Kevin Weekes.

Vyznamenali se i útočníci Edmontonu Aleš Hemský s Petrem Sýkorou. Hemský ve Phoenixu zvýšil na 2:0, ale domácím se podařilo vyrovnat. Rozhodnutí padlo z hole Sýkory, který v závěru uzavřel skóre na 3:2 pro Oilers a byl vyhlášen nejlepším hráčem. Hemský se stal třetí hvězdou.

Sýkora překonal gólmana Coyotes Curtise Josepha rychlou střelou zápěstím po přihrávce Shawna Horcoffa. "Nemířil jsem někam do růžku, prostě jsem se snažil trefit branku a spadlo to tam," řekl o svém patnáctém zásahu sezony po utkání Sýkora.
Autor: