Neděle 30. června 2024, svátek má Šárka
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Rada: Nebyli jsme rozehraní

Sport

  6:19
CASABLANCA - Čeští reprezentanti v čele s koučem Petrem Radou se po bezbrankové remíze s fotbalisty Maroka vzácně shodovali: "Bylo až příliš vidět, že jsme nerozehraní." Jaké byly další pozápasové reakce z českého tábora po letošní reprezentační premiéře?

Ujfaluši s El Hamdaouim v zápase, který sehráli Češi proti Maroku. foto: ČTK

Marek Matějovský sám přiznal, že to nebylo ono. "Myslím, že muselo být vidět, že mi ten zápasový rytmus trochu chybí. Tempo zápasu nenatrénujete a je to pak znát. Nezbývá mi, než se dál prát v klubu, abych mohl co nejčastěji hrát a pak se prosadit i v reprezentaci," řekl záložník druholigového Readingu, který si v reprezentaci zahrál poprvé od loňského mistrovství Evropy, po němž měl dlouhou pauzu zaviněnou zraněním kotníku.

Podle Jana Poláka musí reprezentanti zrychlit hru. "Někdy to dnes bylo příliš zdlouhavé," uvedl středopolař Anderlechtu. "Trochu to bylo dáno i tím, že soupeř hrál velmi dobře a zvlášť doma je hodně nebezpečný. Pro nás z toho ale pramení především to, že musíme zrychlit hru," konstatoval. Střídající útočník Roman Bednář mohl brzy po příchodu na hřiště dát vítězný gól.

"Škoda, trefil jsem to poměrně dobře, ale bylo z toho jen břevno. Spolupráce s Necidem mi vyhovovala, celý druhý poločas byl z naší strany asi lepší, protože jsme roztáhli hru a to na soupeře platilo," prohlásil útočník West Bromwiche, jenž dorazil do Casablanky jako náhrada za nemocného Martina Fenina.

Také Tomáš Necid si spolupráci pochvaloval. "Jen mě mrzí, že jsem nedal ze své šance gól. Měl jsem si míč zpracovat, pak bych to určitě proměnil," litoval autor zatím poslední branky české reprezentace ze závěru listopadového kvalifikačního utkání v San Marinu.

Autor:

Rozdáváme dětský opalovací krém ZDARMA
Rozdáváme dětský opalovací krém ZDARMA

S přicházejícím létem je nutné myslet na ochranu pokožky, zejména u dětí. Přihlaste se do testování a vyzkoušejte dětský opalovací krém Cool Kids...