Čtvrtek 27. června 2024, svátek má Ladislav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Šárka Sudová: Na návrat se moc těším

Sport

  5:35
PRAHA - Mladší sestra naší úspěšné akrobatické lyžařky Nikoly Sudové Šárka se opět usmívá. Aby ne, od ledna se vrací do kolotoče Světového poháru. A cíle? "Chci si vybojovat místo na olympiádě ve Vancouveru," říká odhodlaně. A není důvod nevěřit, že se jí to povede.

Šárka Sudová má k úsměvu důvod, po zranění se opět vrací do SP. foto: ČTK

Šárko, jak jste na tom nyní zdravotně? Koleno drží?
Ten momentálně musím říct, že je to skvělé. Od operace je to vlastně skoro a koleno je v pořádku. Musím také pochválit doktory v Jablonecké nemocnici, kde mne operovali. Musím zaťukat, že teď už je to dobré a bude už držet. Napořád.

Do sezóny tedy naskočíte v plné síle nebo máte nějaké úlevy?

Ještě tam úlevy budou, hned teď první závody ve Francii. Je to proto, že se tam jedou dva světáky za sebou, tak jsme se s trenérem dohodli, že to ještě nebudeme pokoušet. Takže začínám se světovými poháry až od ledna. A samozřejmě chci startovat také na MS v Japonsku.


S jakými cíli jdete do sezóny?

Tak já jsem hlavně ráda, že jsem se dokázala vrátit, protože to byl velký otazník. Nevěděli jsme, zda se mi to povede. Takže jsem ráda, že ano. Cíle jsou takové, abych se co nejlépe umisťovala ve SP a vyjela si nominaci na olympiádu.


Sledovala jste soupeřky? Okoukala jste nové triky?

Ne, ne (usmívá se), myslím, že letos to nebude tak, že by nějaká závodnice přišla s něčím novým. Je rok do olympiády a k tomu to všechny směřujeme. Každá trénujeme to, co umíme, abychom to pořádně vypilovaly. Podle mne budou nahoře stále stejná jména, maximálně jedno dvě nové.


Jaké jsou tedy konkrétně nominační kritéria?

Nejsem si úplně jistá, ale myslím, že bodovat ve SP, tj. být do třicátého místa a pak samozřejmě splnit podmínky českého svazu, ale jaké jsou, to ještě přesně nevím.


Věříte si, že je to ve vašich silách?

(nesměle se usmívá) Myslím, že ano, budu se snažit je splnit.


Pojďmě na chvíli změnit téma – prý vás láká novinařina, je to pravda?

(usmívá se) Ano, je. Je pravda, že mne tato práce zajímá, určitě. Studuji sportovní management v Liberci, zrovna se chystám na bakalářskou práci. Jinak žurnalistika mne zajímá, baví, chtěla jsem ji studovat až skončím v Liberci, ale nevím, nevím (opět se směje).


Dělala jste rozhovor do Sport magazínu se sestrou, jak se vám to líbilo?

Byla to taková prvotina, líbilo se mi to moc. I když nakonec ta dohoda byla jiná než realita, ale chápu, že na to spěchali kvůli uzávěrkám. Ale bavilo mne to, chtěla bych to dělat. Bylo to zajímavé a těžké zpovídat ségru. Měla z toho srandu, brala to jako můj další bláznivý počin. Ale nakonec se do toho vložila, stejně jako já.

Autoři: