Čtvrtek 27. června 2024, svátek má Ladislav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sdruženář Pavel Churavý je po skoku desátý

Sport

  20:15aktualizováno  20:38
VANCOUVER - Český sdruženář Pavel Churavý je po skoku v olympijském závodu v severské kombinaci desátý, třebaže se mu první disciplína nepovedla úplně podle představ. Skok dlouhý 99 metrů pro něj znamená do běhu na deset kilometrů manko 56 sekund na nečekaně jasně vedoucího Fina Janneho Ryynänena.

Pavel Churavý při tréninkové skoku foto: ČTK

K medaili nicméně Churavému schází jen čtrnáct vteřin. Běžecká část začne ve 22:45.

Na druhém místě je Američan Todd Lodwick, který vyrazí na trať s mankem 34 sekund na Fina. Třetí pozici obsadil ve skoku Christoph Bieler z Rakouska. "Jsou tam vpředu dobrý běžci, a to je pro mě problém, protože jsem potřeboval být před nimi, abych mohl myslet na ty nejlepší příčky," řekl Churavý novinářům. "Letos jsem jezdil dobře, ale jsou tam přede mnou Lodwick, Spillane, Pittin i Lamy Chappuis, a ti si to budou rozdělovat, tam už se asi nikdo nedostane," uvažoval.

Vancouver on-line

Kontinuální on-line lidovky.cz ZDE

Závod združenářů podrobně na iDnes

Churavý měl velkou smůlu. Kvůli špatným povětrnostním podmínkám musel ze startovací lavice slézt a dokonce sundat lyže.
"Mohlo to být štěstí, ale bohužel. Točí se, někdo měl líp, někdo hůř," pokrčil rameny.

Když už to vypadalo, že se z můstku spustí, opět příliš zafoukalo a český reprezentant zase musel čekat na schodech. Napotřetí se rozjel, ale 99 metrů ho nemohlo uspokojit, i když od medaile není daleko.

Lehounlince pozdě
"Mělo to být lepší, ale jak jsme tam dlouho čekali, tak to nebylo úplně ideální. Pět minut tam jen tak postávám a ty svaly už nejsou tak nabuzený," řekl Churavý, ale na druhou stranu dodal: "Možná jsem to udělal lehoulince pozdě, jinak to byl můj devadesátidevítiprocentní skok."

Nedařilo se ani dalším a ještě větším adeptům na cenný kov. Skok pokazili Nor Magnus Moan, Rakušan Felix Gottwald i Němec Eric Frenzel.

Tomáš Slavík je na čtyřiadvacáté pozici se ztrátou 1:20 minuty na vedoucího Fina, Aleš Vodseďálek figuruje na pětatřicáté pozici s mankem 1:48 na první místo, Miroslav Dvořák obsadil 39. místo a do běhu vyrazí rovné dvě minuty za Ryynänenem.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!