Úterý 2. července 2024, svátek má Patricie
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Trenér Říha končí v Chimiku

Sport

  14:00
Moskva - Český hokejový trenér Miloš Říha po roce končí své angažmá v Chimiku Moskevská oblast. Vedení ruského klubu potvrdilo, že se s Říhou nedohodlo na podmínkách nové smlouvy.

Hokejka jako zbraň

Český hokejový trenér Miloš Říha po roce končí své angažmá v Chimiku Moskevská oblast. Vedení ruského klubu na svých oficiálních internetových stránkách potvrdilo, že se s Říhou nedohodlo na podmínkách nové smlouvy. Hlavním kandidátem na jeho místo je Pjotr
Vorobjov, který letos vedl Ladu Togliatti a na mistrovství světa bude stát na střídačce lotyšské reprezentace, prvního soupeře českého národního týmu na květnovém šampionátu.

Říha by se mohl vrátit do Pardubic, které vedl před svým odchodem do bratislavského Slovanu a následným angažmá v Chimiku. Východočeši, kteří v letošní sezoně nepostoupili jako obhájci mistrovského titulu do play off, by měli oznámit nástupce dvojice Vladimír Bezdíček, Petr Hemský začátkem příštího týdne. Říha je hlavní favorit na uvolněný post.
"Děkujeme mu za práci, kterou pro Chimik odvedl. Na další spolupráci jsme se ale nedohodli," uvedl na webu Chimiku generální manažer Leonid Vaisfeld. Deníku Sovětskij sport potvrdil, že mužstvo převezme Vorobjov, se kterým spolupracoval i v Togliatti. "Vše ale uzavřeme až po mistrovství," řekl Vaisfeld.
Autoři: ,