Úterý 2. července 2024, svátek má Patricie
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Trenér Steauy po prohře odstoupil

Sport

  17:41
BUKUREŠŤ - Trenér Steauy Bukurešť Gheorghe Hagi rezignoval hned druhý den po prohře s pražskou Slavií v Lize mistrů. Jako důvod uvedl pokračující neshody s majitelem klubu Gigim Becalim.

Gheorghe Hagi foto: AFP

"Už toho mám dost. To napětí bylo nesnesitelné a já jsem se cítil v klubu jako na mučidlech," zdůvodnil Hagi své rozhodnutí, k němuž už se zřejmě schylovalo delší dobu.

Nejslavnější rumunský fotbalista všech dob tak opouští klub už po třech měsících a na toto období určitě nebude rád vzpomínat. Steaua měla nepovedený start do ligy, v tabulce je až na sedmém místě a ani středeční vstup do Ligy mistrů jí na Strahově nevyšel.

Becali Hagiho několikrát velmi ostře kritizoval. Tvrdil, že je na práci trenéra v klubu špatně připraven a z někdejších kamarádů z dětských let se rychle stali úhlavní nepřátelé. Už před utkáním se Slavií se majitel klubu nechal slyšet, že Hagi musí dát do základní sestavy Romea Surdua a Valentina Badoie. Jinak prý ho vyhodí.

Ale kouč si do složení mužstva mluvit nenechal. Po porážce Becali prohlásil, že nemůže obětovat budoucnost Steauy kvůli trenérovi, i když se ten trenér jmenuje Hagi. Kouč ho předešel a sám oznámil rezignaci. "Neuvedl žádný důvod. Je to jeho čestné rozhodnutí," řekl Becali.

Pro Hagiho to není první rezignace, v roce 2001 opustil rumunský reprezentační tým po neúspěchu v kvalifikaci pro mistrovství světa a o dva roky později předčasně ukončil angažmá v tureckém Bursasporu po nevydařeném startu do sezony. V roce 2005 vyhrál s Galatasaray Istanbul Turecký pohár, a pak vedl Politehniku Temešvár, kterou teď trénuje Dušan Uhrin mladší.

O nástupci ještě není rozhodnuto, Becali požádal bývalého trenéra Steauy Cosmina Olaroia, který momentálně vede klub Al Hilál v Saúdské Arábii. "Už dříve mi slíbil, že mi bude k dispozici. Stačí jen zavolat," řekl klubový šéf.

Autor:

Rozdáváme kapky pro spokojená bříška ZDARMA
Rozdáváme kapky pro spokojená bříška ZDARMA

Hledáme 40 maminek, které s námi otestují probiotické kapky Kendamil. Tyto kapky jsou speciálně navrženy pro péči o střevní mikroflóru vašich...