Pondělí 1. července 2024, svátek má Jaroslava
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Ruské hody. Kasatkinová získala titul v Eastbourne, Šnajderová v Bad Homburgu

Ruská tenistka Darja Kasatkinová s trofejí pro vítězku turnaje v Eastbourne foto: Reuters

Darja Kasatkinová z Ruska ve finále na trávě v Eastbourne porazila 6:3 a 6:4 Leylah Fernandezovou z Kanady a po dvou letech se dočkala titulu. Celkově na tenisovém okruhu WTA triumfovala posedmé. Její krajanka Diana Šnajderová porazila ve finále v Bad Homburgu Chorvatku Donnu Vekičovou 6:3, 2:6, 6:3 a získala druhý titul.
  16:26aktualizováno  17:31

Mezi muži v Eastbourne triumfoval Američan Taylor Fritz. Ve finále porazil Australana Maxe Purcella 6:4, 6:3.

Nejvýše nasazený hráč zvítězil v Eastbourne už potřetí a slaví druhý letošní a celkově sedmý titul na okruhu ATP. Wimbledonskou generálku ovládl už v letech 2019 a 2022.

Kasatkinová loni ve finále v Eastbourne prohrála, dnes už ale uspěla a zkompletovala sbírku titulů ze všech povrchů. Navíc ukončila černou sérii poté, co od triumfu v Granby před dvěma lety prohrála pět finálových duelů za sebou. Celkově na okruhu WTA triumfovala rovněž posedmé.

Turnaj v Eastbourne

tráva

Muži (dotace 812 235 eur):
Dvouhra - finále:

Fritz (1-USA) - Purcell (Austr.) 6:4, 6:3

Ženy (dotace 859 704 eur):
Dvouhra - finále:

Kasatkinová (6-Rus.) - Fernandezová (Kan.) 6:3, 6:4

Čtyřhra - finále:
Kičenoková, Ostapenková (Ukr./Lot.) - Dabrowská, Routliffeová (1-Kan./N. Zél.) 5:7, 7:6 (7:2), 10:8

Šnajderová triumfovala v Bad Homburgu

Diana Šnajderová z Ruska porazila ve finále travnatého turnaje v Bad Homburgu Chorvatku Donnu Vekičovou za dvě a čtvrt hodiny 6:3, 2:6, 6:3 a získala druhý titul na okruhu. Dvacetiletá hráčka se v německém lázeňském městě ideálně naladila na Wimbledon, kde bude příští týden v 1. kole soupeřkou Karolíny Plíškové.

Šnajderová v prvním setu udržela podání i v maratonské deváté hře, v níž odvrátila sedm brejkbolů a sama proměnila čtvrtý setbol. Ve druhém byla v duelu nenasazených hráček z páté desítky světového žebříčku na servisu úspěšnější Vekičová a vyrovnala.

V rozhodující sadě Šnajderová získala za stavu 2:3 čtyři gamy v řadě a tím i celý zápas. Triumfem navázala na premiérový únorový titul z thajského Chua Chinu.

Loni v Bad Homburgu slavila vítězství Kateřina Siniaková, která ve čtvrtek kvůli zraněné kyčli z turnaje před čtvrtfinále s Vekičovou odstoupila.

Turnaj žen v Bad Homburgu

tráva, dotace 802 237 eur

Dvouhra - finále:
Šnajderová (Rus.) - Vekičová (Chorv.) 6:3, 2:6, 6:3

Čtyřhra - finále:
Melicharová-Martinezová, Perezová (1-USA/Austr.) - Chan Hao-Ching, V. Kuděrmětovová (Tchaj-wan/Rus.) 4:6, 6:3, 10:8

Na Mallorce uspěl Menšíkův přemožitel

Chilský tenista Alejandro Tabilo zdolal ve finále turnaje na Mallorce Rakušana Sebastiana Ofnera 6:3, 6:4 a slaví druhý titul na okruhu. Cestou k němu zdolala turnajová čtyřka ve čtvrtfinále na španělské trávě i českou naději Jakuba Menšíka.

Sedmadvacetiletému Tabilovi stačil k finálové výhře jeden brejk v každém gamu. Sám byl na servisu stoprocentní a po hodině a čtvrt proměnil třetí mečbol.

Rodák z Toronta navázal na lednový triumf z Aucklandu a před Wimbledonem bude poprvé v kariéře v elitní dvacítce světového žebříčku.

Turnaj mužů v Palmě de Mallorca

tráva, dotace 932 135 eur

Dvouhra - finále:
Tabilo (4-Chile) - Ofner (Rak.) 6:3, 6:4

Čtyřhra - finále:
Cash, Galloway (Brit./USA) - Hidalgo, Tabilo (Ekv./Chile) 6:4, 6:4

Autoři: ,