Čtvrtek 27. června 2024, svátek má Ladislav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Siniaková je v Berlíně ve čtvrtfinále, zraněná Vondroušová nedohrála

Kateřina Siniaková na turnaji v Berlíně. foto: Profimedia.cz

Kateřina Siniaková postoupila na travnatém turnaji v Berlíně do čtvrtfinále. V dohrávce porazila čínskou tenistku Čeng Čchin-wen 6:4, 6:4. Markéta Vondroušová odstoupila kvůli zranění pravé nohy. Světová šestka, která by měla za necelé dva týdny obhajovat titul ve Wimbledonu, vzdala duel s Ruskou Annou Kalinskou za stavu 5:5 v prvním setu. Dohrála také Linda Nosková, která nestačila na světovou desítku Uns Džábirovou z Tuniska a podlehla 7:6, 3:6, 4:6.
  13:45aktualizováno  18:37

Marie Bouzková nezvládla zápas druhého kola v Birminghamu, s Dianou Šnajderovou z Ruska prohrála 6:7 a 3:6. Barbora Krejčíková naopak prošla do čtvrtfinále přes Britku Harriet Dartovou, zdolala ji 6:3, 6:4.

Čtyřiadvacetiletá Vondroušová v odloženém osmifinále nad Kalinskou vedla díky brejku ve čtvrté hře už 5:2 a později servírovala na zisk první sady. Za stavu 5:3 ale na trávě podklouzla a poranila si pravé stehno.

Čtvrtfinalistka letošního Roland Garros si vyžádala pauzu na ošetření. Po návratu na kurt ale měla viditelné potíže a za stavu 5:5 se slzami v očích vzdala. Po utkání absolvovala vyšetření. „Jak upadla, něco si v noze natáhla. Nejspíš tříslo,“ řekl webu iSport.cz trenér I. ČLTK Praha Petr Vaníček, který Vondroušovou v Berlíně doprovází.

Osmadvacetiletá Siniaková rozehrála zápas s finalistkou letošního Australian Open Čeng Čchin-wen ve středu. Duel byl ale kvůli dešti za stavu 5:3 přerušen. Česká tenistka dnes po návratu na kurt dotáhla úvodní sadu k úspěšnému konci a ve druhém setu se jí podařilo otočit nepříznivý vývoj z 0:2 na 4:2.

V osmém gamu sice ještě jednou o servis přišla, Čeng Čchin-wen srovnala, Siniaková ale vzápětí získala další brejk a duel dopodávala k vítězství. Ve čtvrtfinále narazí na Američanku Jessicu Pegulaovou.

Devatenáctiletá Nosková měla duel proti dvojnásobné wimbledonské finalistce Džábirové dobře rozehraný. První set získala ve zkrácené hře, kterou vyhrála 7:5. Tunisanka ale ve druhé sadě srovnala díky dvěma brejkům. V rozhodujícím třetím setu rozhodla Džábirová hned v úvodu. Po dalším prolomeném podání Noskové utekla do vedení 2:0 a náskok brejku už do konce nepustila.

Turnaj žen v Berlíně

tráva, dotace 802 237 eur

Dvouhra - 2. kolo:
Siniaková (ČR) - Čeng Čchin-wen (Čína) 6:4, 6:4
Kalinská (Rus.) - Vondroušová (5-ČR) 5:5 skreč
Džábirová (8-Tun.) - Nosková (ČR) 6:7 (5:7), 6:3, 6:4
Gauffová (1-USA) - Alexandrovová (Rus.) 7:6 (8:6), 6:2
Pegulaová (4-USA) - Vekičová (Chorv.) 6:4, 7:5
Rybakinová (3-Kaz.) - V. Kuděrmětovová (Rus.) 6:4, 7:5
Sabalenková (2-Běl.) - Kasatkinová (Rus.) 6:1, 6:4

Čtyřhra - 1. kolo:
Nosková, Siniaková (ČR) - Gauffová, Pegulaová (4-USA) 6:4, 6:0

Krejčíková v Birminghamu postoupila

Barbora Krejčíková postoupila na turnaji v Birminghamu do čtvrtfinále. Nasazená dvojka porazila na britské trávě domácí Harriet Dartovou 6:3, 6:4 a příště se utká s Anastasiou Potapovovou z Ruska. Vypadla Marie Bouzková, která nezvládla dobře rozehraný zápas s Ruskou Dianou Šnajderovou a prohrála 6:7, 3:6.

Osmadvacetiletá Krejčíková vyhrála i druhý duel v Birminghamu bez ztráty setu. Proti 101. hráčce světa Dartové se mohla opřít o dobrý servis. Přišla o něj jen jednou, soupeřce ho vzala třikrát. První set získala díky brejku v šesté hře. Ve druhé sadě utekla Krejčíková brzy do vedení 5:1. Přestože další tři gamy ztratila, v závěru využila na podání hned první mečbol.

Pětadvacetiletá Bouzková vedla nad Šnajderovou v prvním setu už 4:0, ale ruská soupeřka pěti gamy za sebou skóre otočila a sadu získala v tiebreaku 7:5. Ve druhém setu už turnajová osmička Bouzková nestačila. Dvacetiletá Ruska se ujala vedení 4:1 a zápas dovedla k postupu.

Turnaj žen v Birminghamu

tráva, dotace 267 082 dolarů

Dvouhra - 2. kolo:
Krejčíková (2-ČR) - Dartová (Brit.) 6:3, 6:4
Šnajderová (Rus.) - Bouzková (8-ČR) 7:6 (7:5), 6:3
Putincevová (Kaz.) - Kalininová (Ukr.) 6:3, 6:0
Dolehideová (USA) - Mertensová (5-Belg.) 6:3, 3:0 skreč

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Bouzková, Sorribesová (3-ČR/Šp.) - Potapovová, Putincevová (Rus./Kaz.) 6:2, 6:2

Alcaraz vypadl v Queen’s Clubu ve 2. kole

Obhájce titulu Španěl Carlos Alcaraz vypadl na tenisovém turnaji v Queen’s Clubu ve druhém kole. Nejvýše nasazený wimbledonský šampion na londýnské trávě prohrál s domácím Jackem Draperem 6:7, 3:6. Dvaadvacetiletý Brit, jenž minulý týden slavil první titul kariéry ve Stuttgartu, protáhl svou vítěznou sérii na trávě už na sedm zápasů.

Jack Draper na turnaji v londýnském Queen's Clubu

Aktuálně druhý hráč světového žebříčku Alcaraz zahájil v Queen’s Clubu přípravu na obhajobu wimbledonského titulu týden poté, co na antuce v Paříži poprvé v kariéře ovládl Roland Garros. V úvodním zápase hladce vyřadil Francisca Cerúndola z Argentiny, dnes ale nezvládl vyrovnaný duel s rozehraným Draperem.

Úvodní set, v němž si žádný z tenistů nevypracoval jediný brejkbol, vyhrál domácí favorit v tie-breaku 7:3. Ve druhé sadě využil 31. hráč světového žebříčku hned první šanci na brejk a náskok už uhájil.

Carlos Alcaraz na turnaji v londýnském Queen's Clubu

Při podání o rok mladšího Španěla v osmém gamu ještě tři mečboly nevyužil, při svém servisu ale vzápětí čtvrtou šanci proměnil a ukončil Alcarazovu vítěznou sérii 13 zápasů na trávě.

Turnaj mužů v Londýně

tráva, dotace 2 411 390 eur

Dvouhra - 2. kolo:
Draper (Brit.) - Alcaraz (1-Šp.) 7:6 (7:3), 6:3
Paul (5-USA) - Tabilo (Chile) 6:3, 6:4
Harris (Brit.) - Mpetshi Perricard (Fr.) 6:4, 7:5
Musetti (It.) - Nakashima (USA) 6:4, 4:6, 6:4

Turnaj mužů v Halle

tráva, dotace 2 411 390 eur

Dvouhra - 2. kolo:
Sinner (1-It.) - Marozsán (Maď.) 6:4, 6:7 (4:7), 6:3
Hurkacz (5-Pol.) - Duckworth (Austr.) 7:6 (7:3), 6:4
Struff (Něm.) - Tsitsipas (6-Řec.) 6:4, 6:4
Giron (USA) - Berrettini (It.) 3:6, 6:4, 6:3

Autoři: ,

Rozdáváme dětský opalovací krém ZDARMA
Rozdáváme dětský opalovací krém ZDARMA

S přicházejícím létem je nutné myslet na ochranu pokožky, zejména u dětí. Přihlaste se do testování a vyzkoušejte dětský opalovací krém Cool Kids...