Úterý 2. července 2024, svátek má Patricie
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

V lize posílí pražská klika

Sport

  8:04
PRAHA - Pro fanoušky pražských klubů se ve fotbalové lize chystají skutečné žně. Počet zástupců hlavního města se v nové sezoně nejvyšší soutěže zdvojnásobí.

Fanoušci Bohemians při utkání druhé fotbalové ligy proti 1. HFK Olomouc foto: ČTK

K tradičním pražským „S“ Spartě a Slavii se přiřadí postupující dvojice Viktoria Žižkov a Bohemians 1905. Místo dosavadních dvou městských derby se jich v ligovém programu objeví hned dvanáct. Taková úroda se v Česku vyskytla naposledy před pěti lety.

Zástupci silné pražské čtyřky se vzájemné konkurence nebojí. Od většího množství prestižních střetnutí si naopak slibují víc diváků v ochozech. „Je to výborná zpráva,“ potěšila pražská expanze šéfa Slavie Petra Doležala. „Derby znamenají vždy koření soutěže,“ pochvaloval si také ředitel Bohemians 1905 Jiří Steinbroch.

Na špičce žebříčku průměrné návštěvnosti v domácích utkáních se během minulé sezony držela jasně Sparta (11 848). Všechny zbývající prvoligové kluby předčili v druhé lize Bohemians (6534).

Na Letné věří, že počet vyprodaných zápasů opět přibude. „Zvyšuje se prestiž vstupenky na Spartu. Díky častějším derby bude obtížnější ji sehnat,“ prohlásil ředitel komunikace Sparty Lukáš Přibyl. Mistrovský klub před startem dalšího ročníku prodal už tisíc permanentek a rád by tento počet navýšil na pět tisíc.

Více informací najdete v dnešních Lidových novinách.

Rozdáváme plenky pro citlivou pokožku ZDARMA
Rozdáváme plenky pro citlivou pokožku ZDARMA

Hledáte pro svá miminka spolehlivou ochranu a chcete, aby se cítila jako v bavlnce? Nyní máte jedinečnou příležitost zapojit se do testování nových...