Čtvrtek 27. června 2024, svátek má Ladislav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Vítěznou sérii Vaidišové ukončila Mauresmová

Sport

  10:36
FILADELFIE - Tenistka Nicole Vaidišová si nezahraje finále turnaje WTA ve Filadelfii. Česká hráčka nestačila v sobotním semifinále na Amélii Mauresmovou a s třetí nasazenou prohrála dvakrát 5:7. Francouzka tak ukončila vítěznou sérii Vaidišové, která trvala osmnáct zápasů.

Tenistka Nicole Vaidišová podlehla ve Filadelfii Amélii Mauresmové. foto: ČTK/APČTK

Vaidišová naposledy prohrála v osmifinále US Open na začátku září. Od té doby triumfovala postupně na turnajích v Soulu, Tokiu a Bangkoku. Díky postupu do semifinále ve Filadelfii se v pondělním vydání žebříčku WTA posune z devatenáctého na sedmnácté místo, čímž vyrovná své dosud nejlepší umístění v kariéře.

"Samozřejmě jsem zklamaná. Chtěla jsem hrát finále, ale na druhou stranu mám za sebou dobrý týden," řekla Vaidišová po zápase.
 
Mauresmové se podařilo vypořádat s tvrdým servisem Vaidišové a v každém setu získala rozhodující brejk ve dvanácté hře. "Bylo to hodně těžké utkání. Špatně jsem četla její servis. Bylo málo šancí na brejk, ale dokázala jsem vytěžit maximum z minima příležitostí," řekla Mauresmová.

Vaidišová se na sebe často zlobila po zkažených úderech, jednou v prvním setu vztekle napálila míč do sítě. První set darovala soupeřce při setbolu dvojchybou. "Ukázala, že to je hráčka ze špičky, a v pravý moment zabrala. Hrála jsem dobře, ale soupeřka ještě lépe," řekla Vaidišov. "Bylo to poučné, získávám díky takovým zápasům zkušenosti," dodala.

Šestnáctiletá česká hvězda ukončila svoji druhou sezonu na okruhu WTA s pozitivní bilancí 48 výher a 15 porážek. "Jsem spokojená a ráda, že je po sezoně. Jsem ale unavená," řekla.

Mauresmová bude po výhře nad Vaidišovou hrát ve Filadelfii o svůj třetí titul na tomto turnaji po sobě. Její finálovou soupeřkou bude čtvrtá nasazená Jelena Dementěvová z Ruska.

Autor:

Získejte spousty produktů ZDARMA, sledujte instagram @emimino.cz
Získejte spousty produktů ZDARMA, sledujte instagram @emimino.cz

Pravidelné soutěže najdete také na našich sociálních sítích, především instagramu a facebooku.