Neděle 30. června 2024, svátek má Šárka
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Kopřiva jde na Djokoviče. Obhajoba Vondroušové začíná s Bouzasovou

Markéta Vondroušová dala průchod emocím během osmifinále s Marií Bouzkovou na Wimbledonu. foto: Reuters

Tenistka Markéta Vondroušová zahájí cestu za obhajobou titulu ve Wimbledonu proti Španělce Jessice Bouzasové. V případě postupu do čtvrtfinále by se mohla utkat se světovou jedničkou Polkou Igou Šwiatekovou. Po zranění se vracející Karolína Muchová se v 1. kole střetne s jinou Španělkou Paulou Badosaovou. Velmi těžký los má debutant Vít Kopřiva, který bude čelit majiteli 24 grandslamových titulů Novaku Djokovičovi ze Srbska. Tomáš Macháč narazí na domácí ikonu Andyho Murrayho.
  13:45

V hlavní soutěži je osm Češek, muži jsou ve třech. Čtyři tenistky budou plnit roli nasazených hráček. Vedle Vondroušové (6.) nastoupí jako turnajová šestadvacítka Linda Nosková, která začne travnatý grandslam proti Italce Saře Erraniové. Sedmadvacítka Kateřina Siniaková se utká s Kanaďankou Marinou Stakusicovou, Barbora Krejčíková (31.) zabojuje proti Rusce Veronice Kuděrmětovové.

Finalistka turnaje z roku 2021 Karolína Plíšková bude v 1. kole hrát s Ruskou Dianou Šnajderovou. Marie Bouzková zahájí turnaj s Argentinkou Juliou Rierovou, Brenda Fruhvirtová vyzve v souboji sedmnáctiletých hráček Rusku Mirru Andrejevovou. Jakub Menšík se při wimbledonské premiéře utká s Alexanderem Bublikem z Kazachstánu.

Brenda Fruhvirtová v úvodním kole antukového turnaje v Madridu.

Vondroušová, která tento pátek slaví 25. narozeniny, začne jako obhájkyně titulu v úterý ve 14:00 na centrálním dvorci. Proti 83. hráčce světa Bouzasové bude hrát poprvé. Sokolovská rodačka může případně narazit ve 3. kole na krajanku Krejčíkovou.

Světová jednička Šwiateková začne turnaj stejně jako na letošním Australian Open proti bývalé čtvrté hráčce světa Američance Sofii Keninové. Nasazenou dvojku Cori Gauffovou z USA čeká krajanka Caroline Dolehideová, loňská finalistka Tunisanka Uns Džábirová začne proti Mojuce Učijimaové z Japonska.

Obhájce triumfu Španěl Carlos Alcaraz se utká v 1. kole z pozice nasazené trojky s Estoncem Markem Lajalem. Turnajová jednička a vítěz letošního Australian Open Jannik Sinner zahájí třetí grandslamový turnaj sezony proti Němci Yannicku Hanfmannovi.

Autoři: ,

Rozdáváme plenky pro citlivou pokožku ZDARMA
Rozdáváme plenky pro citlivou pokožku ZDARMA

Hledáte pro svá miminka spolehlivou ochranu a chcete, aby se cítila jako v bavlnce? Nyní máte jedinečnou příležitost zapojit se do testování nových...